Homeomami

Homeomami: A beteg gyerek, a gyerekbetegségek

Homeomami: Nálatok, laknak-e állatok?Tudtátok, hogy az újszülött babák egy ideig immunisak azokra a fertőző betegségekre, amelyeken Ti átestetek? Ajándék mamitól. Először úgy gondolták, hogy ez a védettség kb. három hónapos korig tart, de a kizárólag szoptatott gyerekeknél a tudomány mai állása szerint ennél jóval tovább.

Nagyon fontos szerepe van ebben az immunvédettségben a sárgás előtejnek, más néven kolosztrumnak. Ha nem szoptat valaki, akkor is fontos, hogy ezt az anyagot megkapja az első pár héten a pici.

Mit tartok kőbe vésett szabálynak egy beteg gyereknél? Azt, hogy hagyjunk időt a gyógyulásra. Ne fedjük el a tüneteket erős gyógyszerekkel, mert az idő előtt közösségbe visszaengedett, legyengült kicsi ismét beteg lesz. Ha dolgozol a gyerek mellett, próbálj meg segítséget kérni. Ha a gyerek beteg, de nem nagyon, és nincs ötleted, hogy milyen bogyót adj, inkább várj. Lehet, hogy másnapra egy jó alvás meggyógyítja. A gyakran betegeskedő kicsit vidd el jó homeopatához, mert alkati kezelésre lehet szüksége.

Van egy pár általános tanács, amit szerintem érdemes betartani:


A lázas gyereket itasd minél gyakrabban! Nagyon jó a friss citromból vagy narancsból készült mézes limonádé (egy éves kor alatt ne adj mézet a picinek!)

Az enyhe lázat ne csillapítsd rögtön! Ez öli meg a kórokozókat. A lázról majd külön írok később....

Ha a kicsi szopik, szoptasd olyan gyakran, ahogy kívánja.

A nagyobbaknak adj könnyen emészthető ételeket, zöldség vagy gyümölcspürét, levest, a szervezetet ne az emésztés terhelje, hanem a gyógyulással foglalkozzon!

A forró, lázas babát ne takargasd! A testének le kell adnia a hőt. Persze, ha vacog, takargasd be!

A gyerekek megnyugszanak, ha melléjük fekszel. Főleg a Pulsatilla állapotú babák nagyon igényelhetik a mama közelségét! ( a csecsemőket a szívdobogásod hangja is megnyugtatja)

Énekelj és mesélj! (Irtó fárasztó, de hallottál már hasonló terápiákról?)

Ha dolgod van a konyhában, a kicsi babát vidd magaddal egy hordozóban. A nagyobbat költöztesd egy közeli díványra.

Ha nagyon köhög a gyerek, ülj vele egy fotelba (amíg a bogyó elkezd hatni) takarózzatok be, és altasd el így.

Ha nagyon eleged van, menj el egy fél órára, és bízd rá valakire a gyereket. A babának jó energiákra van szüksége tőled.

 

Amit Ne tegyél!

Ne fáraszd látogatókkal.

Ne erőltesd, hogy egyen! Te éhes vagy betegen?

Ne vidd el a lázas kicsit otthonról.

 Megosztom

A homeomami közösség

Könyvajánló

Dana Ullman: A homeopátia forradalma
Dana Ullman: A homeopátia forradalma

Dana Ullman: A homeopátia forradalmaMindenki volt már olyan helyzetben, hogy társaságban, beszélgetés közben nem voltak megfelelő érvei a homeopátia védelmében.

A hét gondolata

A XIX. században egy jezsuita atya, aki homeopátiás gyógyítást tanult Németországban, Indiában leprásokat és pestiseseket kezelő homeopátiás kórházakat alapított. Tevékenységéért X. Pius pápa apostoli áldásban részesítette.