KönyvajánlóMindenki volt már olyan helyzetben, hogy társaságban, beszélgetés közben nem voltak megfelelő érvei a homeopátia védelmében. Az emberek párkapcsolati témában jellemzően három problémával keresnek segítséget.Két nagyon feszült és emberi kapcsolatok, megalkuvás szempontjából érdekes korban, a negyvenes és a hetvenes években játszódik a regény. Belezavarodtál már a dimenzióváltás, a tudati fejlődés körüli információk halmazába? Úgy érzed megakadt a fejlődésed, de nem tudod, miért? Ez a klasszikus egyszerű magyarázatot ad egy sor bonyolult kérdésre! Érdemes újraolvasni! ReceptajánlóA családban negyven éve sütjük ezt a süteményt. Bombabiztos. Hozzávalók: 75 dkg nagyon jó minőségű túró 6 dl tejföl 6 tojás 20 dkg cukor 1 vanília kikapart belseje 3 evőkanál liszt 3 evőkanál dara (ez egy közepes mély sütőtepsire elegendő mennyiség) A tojás sárgáit géppel összedolgozom a tejföllel, cukorral, liszttel, vaníliával, darával. felverem a tojáshabot, és óvatosan kézzel beleforgatom a masszába. Kivajazott, kilisztezett sütöben sütöm 35 percig 170 fokon. Lehet bele gyümölcsöt is tenni - cseresznye, rebarbara, szilva, kajszibarack mind jó!
Pizza-jégkrém party Ha még az áztatásnál tart a sonka, érdemes a főtt verzió helyett ez a sült sonkát végiggondolni! Kicsit untam már a főtt sonkát, így született az ötlet, némi Stahl, Nigella és Southern food inspirációból. Hozzávalók: egy kicsi parasztsonka, vagy a nagy fele. 1 üveg száraz bor, 1 narancs és egy citrom leve és héja 1/4 üveg méz, szegfűszeg, fahéj, 3-4 evőkanál dijoni mustár. A salsához: 1 nagy ananász megtisztítva és kockára vágva a belső fás rész nélkül 1 nagy lilahagyma apró kockákra vágva, egy kis csokor újhagyma karikára vágva, csokor petrezselyem vagy koriander apróra vágva. Az öntethez: 2 evőkanál méz, két lime leve, bors, ízlés szerint csilipaprika. A sonkát érdemes kétszer felforralni vízben. A forralás után öntsük le a vizet, és ismételjük meg. Utána áztassuk be hideg vízbe egy éjszakára. Másnap tegyük tepsibe, keverjük össze a bort, a citrusfélék levét és héját, a méz kétharmadát és öntsük rá. A tepsibe szórjuk bele a 8 szem szegfűszeget és a 2 fahéjrudat. Takarjuk fóliába, és 160 fokon süssük kb 3 és fél órán keresztül. Ez egy 5 kilós sonka sütési ideje. Ha kész, el lehet tenni pihenni. Másnap, vagy akár rögtön vágjuk le a kemény bőrt, a zsírt irdaljuk be kockásan a sonka tetején, tegyük rá a méz és a mustár keverékét, és 200 fokon pirítsuk 20 percig. Pihentetés után lehet szeletelni, és a szaftját kínáljuk mellé kancsóban. Közben rakjuk össze a salsát, ami inkább fanyar-erős, mint édes, így azoknak is jó, akik nem szeretik a sült ananász-hús kombinációt (pl.én) Lehet még mellé adni polentát is, (az Aldiban szoktam a kész keveréket megvenni, amihez csak vajat és vizet kell tenni, és elronthatatlan) vagy a tökéletes sült malac mellé javasolt kukoricafelfújtat is. Ehhez vegyünk összesen 900 gramm édes kukoricát (pl, a Bonduelle üveges nagyon jó) Csepegtessük le, és 400 grammot turmixoljunk krémesre. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Vajazzunk ki egy 35x25 cm-es tűzálló edényt. Verjünk fel habverővel 5 tojást, tegyünk kevergetve hozzá 3 dl tejet és 3 dl tejszínt, 60 gramm lisztet, fél teáskanál sütőport, sót és a kukoricát, süssük kb. 50 percig, amíg szép magasra emelkedik, de nem szárad ki. 8 embernek elég. |
Legújabb könyvek |