Homeomami

Homeomami bemutatkozik

Homeomami bemutatkozikSziasztok. Honnan a furcsa név? Homeomaminak a gyerekek neveztek el a környezetemben. Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem össze, szeretném az érdekesebbeket hétről-hétre megosztani Veletek.

Nem hagyományos tanácsadásra gondolok, hanem inkább az anya tapasztalataira a homeopátiával és a gyermekbetegségekkel.


A sikerekre, és a gyakran kapkodásból, félelemből elkövetett buta kezdeti hibákra. Amikor a nagyobbik lányom a szájába tömött egy szobanövényről letépett levelet, én éppen az internetnél ültem, ahol rákerestem, és megtaláltam a veszélyes növények között, de addigra már alig kapott levegőt, mert bedagadt a gégéje? Forma 1-es menet a Heim Pál toxikológiai ügyeletére. Ti tudjátok, hogy milyen szobanövények mérgezők? Pl. a gyakori és evésre csábító ciklámen? Persze, amire beértünk jobban lett, és én hüledezve hallgattam a mellettünk ülő mama történetét, akinek Domestosos WC kefét rágcsált meg a kicsije!

Nehéz dolog egy lázas gyerek felett állni és arra gondolni, hogy a jó homeopata legfőbb tulajdonsága a türelem. Persze könnyű ezt mondani, ha más gyerekéről van szó. De amikor a sajátom beteg, és tehetetlen vagyok?

Főleg ha még kisbaba, és beszélni sem tud. Kérlek, segítsétek a rovatot saját problémáitok leírásával.

 

Megosztom

A homeomami közösség

Könyvajánló

Dana Ullman: A homeopátia forradalma
Dana Ullman: A homeopátia forradalma

Dana Ullman: A homeopátia forradalmaMindenki volt már olyan helyzetben, hogy társaságban, beszélgetés közben nem voltak megfelelő érvei a homeopátia védelmében.

A hét gondolata

A XIX. században egy jezsuita atya, aki homeopátiás gyógyítást tanult Németországban, Indiában leprásokat és pestiseseket kezelő homeopátiás kórházakat alapított. Tevékenységéért X. Pius pápa apostoli áldásban részesítette.