Virágszótár

Begónia

Begónia

Jelentése: óvatosság.

Erről röviden egy Bertrand Russel idézet jutott eszembe: "Az óvatosság minden formája közül talán a szerelemben tanúsított óvatosság a legvégzetesebb az igazi boldogságra nézve."

Nem is gondolná az ember, hogy Nobel-díjas matematikus volt, többek között. Rendszeresen szembement az éppen kötelező, vagy divatos irányzatokkal. Leninnek megjósolta a sztálini totalitárius diktatúrát, a hidrogénbomba ellen tüntetett, polgári engedetlenséget hirdetett a vietnámi háború idején, börtönben is ült. Amerikában azért vették el professzori katedráját, mert szexuálisan szabados elveket hangoztatott. Szóval a begónia nem az ő virága volt.

Megosztom

A homeomami közösség

Könyvajánló

Dana Ullman: A homeopátia forradalma
Dana Ullman: A homeopátia forradalma

Dana Ullman: A homeopátia forradalmaMindenki volt már olyan helyzetben, hogy társaságban, beszélgetés közben nem voltak megfelelő érvei a homeopátia védelmében.

A hét gondolata

A XIX. században egy jezsuita atya, aki homeopátiás gyógyítást tanult Németországban, Indiában leprásokat és pestiseseket kezelő homeopátiás kórházakat alapított. Tevékenységéért X. Pius pápa apostoli áldásban részesítette.