Virágszótár

Bársonyvirág

Bársonyvirág

Népiesen: büdöske. Jelentése: vulgáris lelkületű vagy féltékeny.

Ez a gyönyörű, igénytelen és hasznos virág angolul marigold, azaz, Mária aranya, a körömvirággal együtt. Van rondább neve is, a stinking roger, büdös roger vagy a khaki weed (ez magáért beszél). A büdöske nem véletlenül féltékeny. Kicsit olyan, mint a csúnya, de okos kislány az iskolában. Senki nem veszi észre a rózsák mellett. Pedig milyen hasznos. A nyúl utálja, a macskák hánynak tőle, a fonalféreg is kerüli, a növények pedig vegyszermentesen nőnek a közelében. Hosszú távú túlélési esélyeit csak a parlagfűéhez hasonlítanám. Nézzük kit rejt az illat, amit ugyan a rovarok utálnak, mégis fontos parfümalapanyag. Egyes fajtáit a világ más tájain ételek színezésére és dohányokba keverve használják. Aromaterápiában és homeopátiában is ismert. Latin nevét Tages etruszk istenről kapta (Linné kissé beborozhatott aznap este), aki a bölcsesség istene. Tages gyerekkorában énekelve mesélt a túlvilágról,a sorsról a villámokról és a városok alapításáról.(szegény anyja). A büdöske rokona a margarétának, de csak nagyon kitartóknak ajánlanám a szeret-nem szeret játékot a szirmokkal. És Marigold. Nézzétek meg a Keleti nyugalom - Marigold hotel című filmet. Romantikus angol film egy csomó büdöskeként kezelt nyugdíjasról, akik mégis megtalálják a boldogságot.

Kapuzárási pánik esetén kötelező.

Megosztom

A homeomami közösség

Könyvajánló

Dana Ullman: A homeopátia forradalma
Dana Ullman: A homeopátia forradalma

Dana Ullman: A homeopátia forradalmaMindenki volt már olyan helyzetben, hogy társaságban, beszélgetés közben nem voltak megfelelő érvei a homeopátia védelmében.

A hét gondolata

A XIX. században egy jezsuita atya, aki homeopátiás gyógyítást tanult Németországban, Indiában leprásokat és pestiseseket kezelő homeopátiás kórházakat alapított. Tevékenységéért X. Pius pápa apostoli áldásban részesítette.