Virágszótár

Aranyvessző

Vénusz növénye. Jelentése: biztatás.

Ültess a lépcsőd mellé aranyvesszőt, és pénz, siker áll a házhoz - a mondás szerint. A kővé vált királyfit a népmesében a királylány aranyvesszővel suhintja meg és kelti életre. De a kővé vált királyfi önmagában egy érdekes szimbólum. Általában egy gonosz boszorkány - lehetőleg vasorrú, ami a népmesékben a NAP, a fény, a melegség és az arany ellentéte, a rossz oldal eleme az ólommal és a kővel együtt - változtatja kővé,

azaz élet és érzelemmentessé. Az érzelmek központja az emberi szervezetben a vese. A lelki megrázkódtatást mindig a vesék szenvedik meg a legjobban. Elkezdenek kővé válni, kihűlnek. Ilyenkor cirógassuk meg veséinket aranyvesszővel. Teával, homeopátiás szerrel, vagy mindkettővel. Olyan melegítő-közömbösítő hatása van, mint egy simogató kéznek. És nem véletlenül hasonlít az égig érő fához, az életfához. Felkapaszkodhatunk rajta a szeretet forrásáig, összeköt az éggel. Igazi vigaszhozó növény.

A erdélyi karácsonyi kántáló nóta szerint:

  • Paradicsom mezejibe,
  • Aranyszőnyeg leterítve,
  • Azon vagyon rengő bölcső,
  • Abba fekszik az Úrjézus:
  • Jobb kezébe aranyalma,
  • Bal kezébe aranyvessző.
Megosztom

A homeomami közösség

Könyvajánló

Dana Ullman: A homeopátia forradalma
Dana Ullman: A homeopátia forradalma

Dana Ullman: A homeopátia forradalmaMindenki volt már olyan helyzetben, hogy társaságban, beszélgetés közben nem voltak megfelelő érvei a homeopátia védelmében.

A hét gondolata

A XIX. században egy jezsuita atya, aki homeopátiás gyógyítást tanult Németországban, Indiában leprásokat és pestiseseket kezelő homeopátiás kórházakat alapított. Tevékenységéért X. Pius pápa apostoli áldásban részesítette.