Virágszótár

Birs

Birs

Jelentése: kísértés.

 

Soha nem tűnt még fel, hogy a visszajáró holtakra és a csábító gyönyörre ugyanaz a szó magyarul. Azért ez megér egy gondolatot. Fontos, hogy a kísértések között meglássuk, melyik a pozitív sorsfordító élmény, amire szükségem van, és melyik az, amely csak múló hiányérzet és a választás túlzott szabadságából ered. Mi lenne, ha a kísértést úgy értelmeznénk, hogy hogyan tudjuk egymást elcsábítani a jóra, nem pedig, hogy hogyan harcoljunk a rosszal? Egyből eltűnnek a képből a leples árnyak. A döntés itt nem az, hogy megéli az ember a kísértést, vagy sem. Hanem, hogy mire alapozom az életemet. A pozitív tapasztalatokra? Ha ez van a nehezebb serpenyőben, minden túlélhető. De 90% pozitív tapasztalatot felülír 10 % negatív, ha arra koncentrálunk. Nagyon kevés ember képes arra hogy a pozitív tapasztalatok alapján alakítsa át az életét. Egy Pál Feri, megint: "Szívből kívánom nektek - mondta Pál Feri atya -, amin nem múlik, fütyüljetek rá, amin múlik, azt tudjuk megcsinálni." Kedvenc pálinkám a birs. Talán, mert szeretem desztillált formában magamhoz venni a kísértést.

Megosztom

A homeomami közösség

Könyvajánló

Dana Ullman: A homeopátia forradalma
Dana Ullman: A homeopátia forradalma

Dana Ullman: A homeopátia forradalmaMindenki volt már olyan helyzetben, hogy társaságban, beszélgetés közben nem voltak megfelelő érvei a homeopátia védelmében.

A hét gondolata

A XIX. században egy jezsuita atya, aki homeopátiás gyógyítást tanult Németországban, Indiában leprásokat és pestiseseket kezelő homeopátiás kórházakat alapított. Tevékenységéért X. Pius pápa apostoli áldásban részesítette.