Receptajánló

Vas tavasszal - medvehagymás tatárbifsztek

Olaszországban ettem először a tatárbifsztek

paprika nélküli, kapribogyós változatát. Nagyon

finom! Ma este medvehagymával igazi vaspótló

étel született belőle. Mellé a Ferrum

phosphoricum bogyót ajánlom. Mert a

foszforok imádják a nyers húst, és ez a

homeopátiás vas foszfát segít a vas

beépülésében, felszívódásában.

Hozzávalók:

Fél kg sovány, kétszer darált marhahús (comb, hátszín, vagy bélszín)

1 kis csokor medvehagyma

2 gerezd fokhagyma

1 dl enyhe ízű jó minőségű olívaolaj

1 evőkanál kapribogyó

1 evőkanál dijoni mustár

só, bors

1 biotojás sárgája

pirítós

A hús és a tojás kivételével turmixoljuk össze a hozzávalókat. Keverjük el a hússal és a tojással, és kis pirítósokon tálaljuk! Lehet csilipaprikát is tenni hozzá!

Megosztom

A homeomami közösség