Olaszországban ettem először a tatárbifsztek
paprika nélküli, kapribogyós változatát. Nagyon
finom! Ma este medvehagymával igazi vaspótló
étel született belőle. Mellé a Ferrum
phosphoricum bogyót ajánlom. Mert a
foszforok imádják a nyers húst, és ez a
homeopátiás vas foszfát segít a vas
beépülésében, felszívódásában.
Hozzávalók:
Fél kg sovány, kétszer darált marhahús (comb, hátszín, vagy bélszín)
1 kis csokor medvehagyma
2 gerezd fokhagyma
1 dl enyhe ízű jó minőségű olívaolaj
1 evőkanál kapribogyó
1 evőkanál dijoni mustár
só, bors
1 biotojás sárgája
pirítós
A hús és a tojás kivételével turmixoljuk össze a hozzávalókat. Keverjük el a hússal és a tojással, és kis pirítósokon tálaljuk! Lehet csilipaprikát is tenni hozzá!