Receptajánló

Almás-szilvás morzsás Aroma pára módra

Hűvösebb őszi estékre való ez az illatos-meleg édesség. Nálunk nagy kedvenc!

 

 

 

 

 

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 alma hámozva, nagyobb kockákra vágva
  • fél kg szilva kimagozva, félbevágva
  • 2 marék darált dió, vagy zabpehely, vagy a kettő keveréke
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 2 csésze liszt
  • 20 dkg vaj (nem margarin!)
  • fahéj, őrölt kardamom, őrölt szegfűszeg ízlés szerint, reszelt citrom és narancshéj (vagy bio illóolaj)

A gyümölcsöket és a diós-zabpelyhes keveréket egy tűzálló tálba tesszük, meghintjük a fűszerekkel és a cukor felével. Összeforgatjuk.

A lisztből és a vajból és a maradék cukorból morzsás állagú keveréket készítünk. Nem kell összeállnia!

Ehhez reszeljük a citrom és narancs héját ( vagy cseppentjük a BIO!!! citrom vagy narancs illóolajat 3-3 cseppet).  Citrus illóolajnál kizárólag bio minősítettet szabad használni, mivel a nagyüzemben termesztett gyümölcsön megmaradnak a permetezőszer maradványai és a préselés során ezek bent maradnak az esszenciában.

Szóval térjünk vissza a morzsánkhoz! A gyümölcs tetejére szórjuk rá a vajas- lisztes-illatos morzsát és finoman nyomkodjuk le!

180-200 fokos sütőben süssük, míg a teteje aranybarna nem lesz és a gyümölcs szaftosan, illatosan fel nem bugyog a széleken.

Melegen a legfinomabb.

 

Megosztom

A homeomami közösség